Wat kun je in een stoffen groothandel kopen?

stoffen groothandel

Veel mensen denken dat je in een zogeheten stoffen groothandel alleen maar stoffen kunt kopen, maar dat is natuurlijk niet waar. Er bestaan namelijk ontzettend veel soorten fournituren en ook deze kun je doorgaans in een stoffen groothandel kopen. Garen bijvoorbeeld, bestaat in ontzettend veel kleuren en uitvoeringen. Je hebt garen in verschillende kwaliteiten, glimmend of mat, dik of dun, etc. En al deze soorten kun je in ontzettend veel kleuren kopen in zo’n groothandel voor stoffen. Daarnaast hebben ze ook allerlei andere soorten fournituren, zoals naalden, vingerhoedjes, ruches en kant. Het zal je verbazen hoe groot het aanbod is, want in normale stoffenwinkels (en daarmee bedoel ik die voor consumenten) vind je natuurlijk nooit zo’n groot assortiment. Normale stoffenwinkels selecteren immers slechts een klein deel van de collectie die een groothandel verkoopt.

Een stoffen groothandel voor brandvertragende stof

Als je naar een heel specifiek soort stof op zoek bent dan ben je bij een echte stoffen groothandel natuurlijk aan het juiste adres. Brandwerende stof bijvoorbeeld, is niet iets wat ze standaard in normale stoffenwinkels hebben liggen. Daarvoor kun je echt beter bij een groothandel aankloppen. Zeker als je best wel veel vierkante meters nodig hebt, want dan is bij een stoffen groothandel inkopen natuurlijk vele malen voordeliger. Je betaalt immers slechts de helft voor de stof doordat je hem voor inkoopprijs krijgt. En afhankelijk van het aantal meters dat je afneemt kun je ook nog eens een flinke korting krijgen!

Start je eigen label met stoffen items

Wil je zelf starten met een eigen label met stoffen items? Dan is die grote stoffen groothandel natuurlijk je beste vriend. Ze verkopen daar stoffen op rol zoals katoen, satijn, linnen en ga zo maar door. Al deze stoffen hebben ze in super veel kleuren en met veel verschillende prints. Een middagje rondneuzen in zo’n groothandel geeft je vaak al genoeg inspiratie voor je eigen lijn producten, of je nu zelf achter de naaimachine wilt duiken of dit door een atelier wilt laten doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *