Een lichtplan voor je theatervoorstelling

lichtplan theater voorstellingen

Een lichtplan voor je theatervoorstelling? Licht speelt een belangrijke rol bij theatervoorstelling en cabaret. Met licht creëer je in elke scene en situatie net de juiste sfeer en ambiance. Met een lichtplan kun je er voor zorgen dat je het beoogde resultaat bereikt. Zo zorgt een goed doordacht lichtplan ervoor dat het publiek betrokken raakt bij het spel. Ook kan licht in een bepaalde situaties inspelen op de emoties en kan het zorgen voor een dramatisch effect. Verder kan licht er ook voor zorgen dat je een special effect extra benadrukt.

Wil je de nadruk leggen op een specifieke gebeurtenis uit het verhaal? Met een lichtplan kun je daar extra aandacht opleggen. Lichtplannen worden in verschillende pakketten aangeboden. Het uiteindelijke pakket is afhankelijk van de wensen en ideeën die jij voor ogen hebt.

 

Een lichtplan ontwerpen voor je theatervoorstelling

Wanneer je een voorstelling in het verschiet hebt, is een lichtplan voor je theatervoorstelling handig om over te beschikken zodat alles soepel verloopt. Lichtontwerpers en technici kunnen meedenken en advies geven over het lichtplan. Toneellicht hoeft niet perse duur te zijn, voor elk budget is er een passend tarief. Er zijn bijvoorbeeld een aantal kant-en-klare lichtplannen beschikbaar. Ook kun je meer specifieke lichtplannen laten ontwerpen. Wanneer er een lichtplan wordt ontworpen, wordt de locatie allereerste geïnventariseerd. Daarna wordt een aansluitend lichtplan opgezet die inspeelt op de specificaties van de ruimte waarin de voorstelling plaatsvindt.

 

De essentiële rol van belichting

Het toneel is het middelpunt van je voorstelling. Belichting speelt bij veel evenementen een prominente rol, zoals bedrijfspresentaties, toneelstukken of cabaretvoorstellingen. Wat er op het podium gebeurt moet goed zichtbaar zijn want daar spelen immers de interessante gebeurtenissen zich af.

Wanneer je het toneellicht niet onder controle hebt kun je de voorstelling een stuk minder goed zien. Daarbij kun je als je in het publiek ziet, jezelf minder goed inleven in alle situaties. Zo kun je bijvoorbeeld de mimiek, expressies en uitdrukkingen van de mensen op het toneel minder goed zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *