Bestaan er ook haarwerken voor vrouwen?

haarwerken vrouwen

Over het algemeen kennen de meeste mensen de haarwerken voor mannen wel, oftewel de toupetjes. Mannen worden nu eenmaal sneller en veel vaker kaal dan vrouwen, en willen dan nog wel eens een haarwerk kopen om dat te bedekken of verbloemen. Maar wist je dat er ook haarwerken voor vrouwen bestaan? Deze zijn vaak speciaal gemaakt voor vrouwen die kanker hebben (of hebben gehad) en daardoor al hun haar verloren zijn. Deze pruiken worden met de hand gemaakt en doorgaans van echt haar. Dit wordt mogelijk gemaakt door mensen de hun haar heel lang laten groeien en dit vervolgens doneren. Haarwerken voor vrouwen vereisen meestal veel langere haren dan die voor mannen, en dus zijn ze kostbaarder en duurder. Vrouwen hebben dat er echter voor over omdat ze zich zonder haar niet vrouwelijk meer voelen, en die pruik een groot verschil kan maken in hun voorkomen.

Haarwerken voor vrouwen met echt haar

Natuurlijk kun je als vrouw ook pruiken kopen met nephaar, maar deze zijn lang niet zo mooi als haarwerken voor vrouwen die gemaakt zijn van echt haar. Nephaar valt nu eenmaal niet zo soepel en heeft vaak ook een bepaalde, onnatuurlijke glans. Nepharen zijn dikker, en ogen simpelweg minder mooi. Daarom worden de beste haarwerken voor vrouwen gemaakt van echt haar, dat is gedoneerd door vrouwen (of mannen) die het zelf hebben laten groeien. Door de mooie pasvorm van een goede kwaliteit pruik vallen de haren mooi langs je gezicht, of kun je ze in model brengen boven je hoofd. Want doordat deze pruiken van echt haar zijn gemaakt kun je er natuurlijk gewoon gel of wax indoen, als je ze maar goed wast achteraf.

Met een pruik meer zelfvertrouwen

Zeker als vrouw is kaalheid een groot probleem. Het kan je zelfvertrouwen een enorme deuk geven. Voel je daarom niet bezwaard een pruik te dragen, want als je daar gelukkiger van wordt dan is het het zeker waard. En met de mooie kwaliteit haarwerken die er tegenwoordig bestaan valt het niemand op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *