Zichtbaarheid voor je bedrijf

SEO scan

Als ondernemer heb je een goed idee omgezet in een product of dienst van hoge kwaliteit, en wil je dat dit potentiële kopers bereikt. Je wil je product dus aan de man brengen. Mond-op-mondreclame en fysieke reclame kunnen je een eind op weg helpen, maar de manier waarop je tegenwoordig iets aan de man brengt, is nogal veranderd. Zeker ten opzichte van bijvoorbeeld twintig jaar geleden. De meeste mensen zoeken namelijk online naar hetgeen zij willen kopen. Een snelle zoekopdracht op Google, de eerste paar resultaten bekijken en de keuze is snel gemaakt. Als ondernemer is het dus zaak om tussen die eerste paar resultaten te verschijnen, wil je kans maken op digitale zichtbaarheid.

 

 

Gerichte SEO

Om hoog op de zoekresultatenpagina te eindigen, is de eerste stap om te bedenken welke woorden jouw potentiële klanten vaak zullen gebruiken wanneer zij online gaan zoeken. Dit kan heel simpel zijn, namelijk verschillende namen voor je product(en) of dienst(en), maar soms is er meer denkwerk nodig. Mensen kunnen bijvoorbeeld met een bepaalde vraag zitten, en weten daar het antwoord nog niet op. Ze googlen dus de vraag. Jouw product of dienst kan het antwoord daarop zijn, en dus kan het slim zijn om ook de zoektermen in zulke vragen op te nemen in jouw lijst van woorden waarop je gevonden wil worden. Het vergroten van je online zichtbaarheid met gebruik van deze woorden, heet SEO scan.

Professionele hulp

Het samenstellen van zo’n woordenlijst lukt je waarschijnlijk wel. De tweede stap houdt echter in dat je ervoor zorgt dat jouw bedrijf ook daadwerkelijk gevonden wordt wanneer mensen op deze termen googlen. Simpelweg linken naar elkaar als netwerk van websites werkt daarbij tegenwoordig niet meer: Google vereist o.a. dat er daadwerkelijk online content wordt gepubliceerd met daarin een natuurlijke link naar jouw bedrijfssite. Dit is een tijdrovende klus, en vereist bovendien de nodige expertise. Verreweg de meeste bedrijven besteden deze klus dan ook uit aan SEO-experts. Deze experts gaan te werk aan de hand van een scan die direct laat zien waar jouw kansen liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *